قرنیه و عدسی چشم به تمرکز بر روی جسم هدف کمک بسیار زیادی می کنند، حال اگر آسیب ببینند که در اصطلاح به آن عیوب انکساری می گویند، دیگر چشم نمی تواند به درستی تمرکز کند و باعث تاری دید خواهد شد و در مواقعی تاری دید به قدری شدید است که در نهایت منجر به اختلال در بینایی می شود. اصلاح عیوب انکساری روش های متعددی دارد که بین آنها به تازگی جراحی های لیزیک و لازک چشم بسیار شهرت پیدا کرده اند و افراد بسیاری خواهان جراحی هستند. چراکه با انجام این عمل ها علاوه بر رفع عیوب انکساری چشم، عینک نیز از روی صورت برداشته خواهد شد.
لیزیک یکی از انواع عمل های جراحی چشم است که برای رفع عیوب انکساری چشم در بیمار نزدیک بین، دوربین و یا آستیگماتیسم انجام می گیرد. در این روش جراحی، متخصص چشم پزشک جهت اصلاحات لازم بر روی قرنیه از "لیزر اگزایمر" استفاده می کند. در اکثر موارد و روی بیشتر مریض ها، فرد بهبود می یابد و دیگر نیازی به استفاده از عینک و یا لنز نخواهد داشت. روش کار عمل لیزیک چشم به اینگونه است که ابتدا یک لایه نازک از سطح قرنیه چشم تراشیده می شود و سپس توسط لیزر به اندازه مورد نظر می رسد. در این روش، جراحی هر کدام از چشم ها تنها 5 دقیقه به طول می انجامد، البته استفاده از لیزر در این روش جراحی، 5 الی 20 ثانیه خواهد بود. عمل لیزیک چشم به صورت سرپایی انجام می شود. چشم پزشک برای جراحی لیزیک از بی حسی استفاده می کند و به همین علت فرد بیمار دردی را حس نمی کند.
امروزه با زیاد شدن متقاضیان لیزر چشم جهت رفع عیوب انکساری، به بررسی مزایای روش های مختلف می پردازیم تا با اطلاع کامل از آنها، بهترین روش را انتخاب نماییم، البته این امر در شرایطی است که تمامی ملزومات عمل های لیزری را داشته باشید. از مزایای عمل لیزیک می توان به این اشاره کرد که 96 درصد از افرادی که این عمل را انجام می دهند، از نتیجه آن راضی هستند و همچنین بیمار به علت استفاده از قطره های بی حسی، درد بسیار کمی را تحمل می کند. بعد از عمل لیزیک چشم دید بعد از 1 روز و فوراً بهبود می یابد و نیازی به بخیه و بانداژ نیست. بعد از لیزیک بیماران نیازشان برای استفاده از عینک و لنز بسیار کم می شود و در صورت لزوم بعد از چند ماه یا چند سال عمل اصلاح (جراحی مجدد لیزیک چشم) امکان پذیر می باشد. مصرف دارو پس از جراحی دارای مدت زمان کوتاهی است.
تمامی اتفاقات و جراحی های پزشکی دارای مزایا و معایب هستند و نمی توان گفت کاری که برای بیماری انجام می شود بدون هیچ عوارض و یا معایبی رخ خواهد داد. به همین علت با توجه به آسان بودن و یکی از بهترین روش های جراحی اصلاح عیوب انکساری چشم، جراحی لیزیک چشم نیز معایبی دارد که به بررسی آنها می پردازیم.
جراحی لیزیک دارای عوارضی است که البته هر کدام از این موارد ممکن است برای افراد اتفاق بیافتد و تمام آنها حتمی نخواهد بود.
مشکل دید در شب در زمان رانندگی در شبو یا سخت بودن مطالعه، خسته بودن چشم، تاری دید، خشکی چشم، حساسیت به نور حتی نور چراغ ها، بازگشت احتمالی عیوب انکساری چشم، پدیدار شدن چشم آستیگمات و عفونت قرنیه از عوارض این جراحی می باشند که البته این نکته را مد نظر داشته باشید که با انتخاب دکتر چشم پزشک خوب، احتمال ایجاد این عوارض پس از جراحی لیزیک چشم بسیار کم است.
لازک چشم یکی از جراحی های مرسوم و جدید برای رفع عیوب انکساری چشم می باشد. این روش توسط پزشکان آمریکایی در سال 1999 میلادی به دنیای پزشکی وارد شد. بسیاری از افرادی که قرنیه نازکی داشتند و نمی توانستند روش های دیگر را برای عیوب چشم خود امتحان کنند، با ورود لازک به دنیای پزشکی توانستند تمامی مشکلات چشم خود را بر طرف کنند. تحولی عظیم با ورود لازک به دنیا و پزشکی ایجاد شده است. جراحی لازک چشم در واقع ادغام محاسن دو روش لیزیک و پی آر کی (PRK) می باشد. عمل جهت جلوگیری از برداشتن لایه ضخیم از قرنیه در روش لیزیک پدید آمد. در این روش به جای اینکه لایه ضخیمی برداشته شود، تنها لایه سطحی قرنیه که برگشت پذیر است، برداشته می شود. به عبارتی می توان گفت که لازک جهت عدم دست بردن به میانه قرنیه به وجود آمده است. این کار باعث می شود که استحکام آن کاربرد لازک را در جراحی های چشمی بیشتر کند.
همانطور که در بالا گفته شد، عمل لازک از مزایای دو روش دیگر پدید آمده است. این موضوع بدین معناست که مزایای عمل لازک بسیار زیاد است. در این قسمت به بررسی برخی از شاخص ترین فواید و مزایای جراحی لازک می پردازیم.
این روش جراحی چشم هرچقدر هم که خوب و عالی باشد، مضرات و معایبی دارد که البته نکات بدی را در بر نمی گیرد، تنها در مقایسه با دیگر روش ها مقداری بدتر به نظر می آیند. باهم به بررسی معایب عمل لازک چشم می پردازیم. از جمله معایب آن، زمان لازم برای بازیابی دید بیشتر از روش لیزیک می باشد، به عبارتی در لیزیک بیمار یک روز پس از جراحی دید خود را به دست می آورد اما در روش لازک بین یک الی دو هفته بهبود دید بیمار به طول می انجامد. همچنین درد ناشی از جراحی لازک از روش لیزیک بیشتر است و بیمار گاهی مجبور به استفاده از مسکن می شود.
همانند عمل های دیگر، جراحی لازک نیز عوارضی دارد که می توان گفت نسبت به دیگر روش ها عوارض آن کمتر می باشد و همچنین احتمال می رود که رخ بدهند. به عبارتی تنها درصد کمی وجود دارد که این عوارض پدیدار شود. چند مورد از عوارض لازک را نام می بریم. در عمل لازک چشم ممکن است در چهار روز ابتدایی عمل حس کنید جسم خارجی درون چشم شما وجود دارد. در جاهای کم نور ممکن است دید بیمار حتی تا 12 ماه پس از عمل جراحی بسیار کم شود. چشم بیمار پس از جراحی لازک خشک خواهد شد و نیاز به استفاده از قطره دارد و ممکن است تا چند ماه اول پس از عمل لازک دید بیمار مبهم و به حالی کدر باشد.
همانند بسیاری از جراحی های دیگر برای ثبات و روند بهبودی خوب در نتیجه جراحی، عمل لازک نیز نیازمند مراقبت هایی پس از عمل می باشد. مهمترین مراقبت های بعد از عمل لازک چشم این است که بعد از جراحی قادر به رانندگی نخواهید بود، بنابراین بهتر است همراه داشته باشید و یا از تاکسی های آنلاین یا آژانس استفاده نمایید. همچنین پس از انجام عمل تمام داروها را طبق دستور تجویز شده و به موقع استفاده نمایید. در صورت درد بسیار زیاد از مسکن های تجویز شده و مقدار مشخص شده استفاده کنید و در روزهای ابتدایی سوزش، درد و تاری و کاهش دید طبیعی است. پس از جراحی لازک چشم تا 4 روز نمی توانید استحمام کنید، بعد از 4 روز مجاز به استحمام هستید.
شما عزیزان می توانید با مراجعه به وب سایت دکتر پورمازار با آدرس www.binaii.com نسبت به انجام عمل لیزیک و یا لازک چشم خود اقدام کنید. همچنین جهت کسب اطلاعات دقیق تر و بیشتر از این عمل جراحی بینایی می توانید با شماره تماس 021-26760892 در ارتباط باشید.