افرادی که به چاقی مفرط و یا موضعی مبتلا هستند، در برخی از نقاط پوست آنها که بیش از حد چربی جمع شده، ظاهر پوست به صورت پرتقالی، برآمده و فرورفته میشود به طوری که چربی های جمع شده به صورت کیسه های کوچکی در زیر بافت همبند هستند. این اتفاق عموما در قسمت هایی همچون کفل ها، ران ها، کشاله ران ها، پشت بازوها و حتی در بعضی موارد در سینه ها رخ میدهد که موجب میشود تا بافت این قسمت ها تحت فشار قرار بگیرد و پوست شکل پرتقالی پیدا کند.
سلولیت بیشتر در خانم ها رخ میدهد و در موارد نادری در مردها دیده میشود. به این علت که مردها پوست محکم تری دارند و به دلیل طرز قرار گرفتن فیبر های بافت همبند در زیر پوست آنها، به این عارضه مبتلا نمی شوند. فیبرهای موجود در زیر پوست مردها به صورت عمود بر پوست قرار میگیرد و درست بالعکس خانم هاست که در آنها فیبرها به صورت متقاطع هستند. به همین دلیل است که سلولیت در خانم ها یکی از مشکلات و معضلات پس از اضافه وزن است.
از سوی دیگر، در خانم هورمون های تعدیل کننده سوخت و ساز و ذخیره چوبی یکی دیگر از علل ابتلا به سلولیت میباشد. چنانکه هورمونهای بدن خانم ها در دوران بلوغ، سندرم پیش از قاعدگی، یائسگی و در ماه های اول استفاده از قرص های بارداری، دچار تغییرات زیادی میشود که با تغییر وزن (افزایش و کاهش) سلولیت رخ میدهد.
دلایل دیگر ابتلا به عارضه پوستی سلولیت، نداشتن تحرک کافی و نداشتن ورزش در برنامه روزانه است. زمانی که ورزش و تحرک وجود داشته باشد، فرایند خون رسانی انجام میشود و در نتیجه چربی های اضافه زیر پوست به راحتی حذف میشوند. عواملی نیز همچون ژنتیک، مصرف دخانیات، عدم مصرف به اندازه آب در طی روز، مصرف غذاهای چرب و ناسالم از نظر تغذیه ای، جریان ناکافی سیستم لنفاوی، جریان ناکافی خون در ناحیه زیر پوستی، قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت زیاد، آلرژی و حساسیت نسبت به برخی از غذاها و رژیم های سخت غذایی برای کاهش وزن به عنوان دلایل دیگر ابتلا به سلولیت عنوان شده است.
از آنجا که سلولیت حاصل چربی های اضافه در زیر پوست است و از سوخت و ساز آنها جلوگیری میکند، به همراه آنها نیز برخی مواد سمی در زیر پوست جمع میشود. در نتیجه به مرور زمان به سیستم عروق آسیب های جدی وارد میکند. از سوی دیگر زیبایی پوست را از بین میبرد.
از بین بردن چربی هایی که در یکجا جمع و ذخیره شده اند، کمی دشوار است. ورزش، مصرف غذاهای سالم و ... راهکارهایی هستند که برای پیشگیری از ابتلا به سلولیت کاربرد دارند. اما با بوجود آمدن این مشکل، کار سخت تر شده و با ورزش، رژیم غذایی، مصرف آب و ... نمی توان به راحتی بر آن غلبه کرد. از سوی دیگر در پیش گرفتن یک زندگی سالم به همراه ورزش و تحرک، تنها بدن را به طور کلی لاغر میکند و کاهش وزن به صورت موضعی انجام نمی شود. در نتیجه قسمت هایی از بدن که به سلولیت دچار شده اند همچنان به همان حالت باقی میمانند.
به همین دلیل باید به دنبال راه های دیگری برای حذف آن بود. در این میان میتوان از روشهای مزوتراپی، کویتیشن CAVITATION، کرایولیپولیزر، ال پی جی LPG نام برد که برای سلولیت های کوچک قابل استفاده هستند. زمانی که فرد به سلولیت در حجم وسیعی مبتلا باشد، میتواند از روش لیپوماتیک استفاده کند.
هنگامی که برای مدت طولانی چربی های اضافه در بدن باقی میمانند، از بین بردن آنها سخت تر میشود. به اصطلاح به آنها چربی های کهنه گفته میشود که در زیر پوست کاملاً سفت شده اند و موجب ناهمواری در پوست میشوند. در روش لیپوماتیک یک لوله بسیار نازک از زیر پوست رد میشود که اشعه های لیزری را به زیر پوست میتاباند. این امر موجب وا رفتن و شکسته شدن چربی های تجمع شده در زیر پوست میشود. در نتیجه بدون هیچ دردسری به راحتی، در کمترین زمان و بدون آسیب میتوان سلولیت را از بین برد.
این روش درمانی تنها در یک جلسه صورت می گیرد. ضمن اینکه میتواند در چندین نقطه از بدن انجام شود. درمان سلولیت با استفاده از روش لیپوماتیک با تخلیه چربی ها بدون خطر آمبولی انجام می شود و هیچ خطری نیز بیمار را تهدید نمی کند.