تزریق ژل لب یا فیلر لب امروزه طرفداران زیادی دارد. مخصوصا نوجوانان و جوانان گرایش زیادی به انجام این تزریق دارند. فیلرها معمولا چین و چروک ها را پر می کنند و برای حجم دادن به لب های باریک و نازک مناسب هستند. در بسیاری از موارد چیزی که دیده می شود، فقط مقایسه شکل ابتدایی و شکل نهایی لب است. ولی در واقع بیشتر افراد با مراحل و مراقبت های قبل و بعد آن آشنایی ندارند. اگر شما هم از فرم لب های خود ناراضی هستید و قصد دارید کمی تنوع به ظاهر خود بدهید ولی با مراحل این تزریق آشنایی ندارید، خواندن این مقاله کاربردی را از دست ندهید.
باید ابتدا مارکی که می خواهید را انتخاب نمایید. دقت کنید که ژل لب های ارزان قیمت شاید در ابتدا به نظر شما جالب بیاید، ولی باید بدانید که عوارضی که بر جا خواهند گذاشت، می تواند برای شما بسیار گران تمام شوند و سلامتی شما را به خطر بیندازند. پس در ابتدا مارک ژل لب خود را مشخص کنید. سپس مرکز و دکتری که برای این منظور می خواهید را مشخص کنید که کلینیک زیبایی می تواند انتخاب مناسبتری باشد. درست است که این تزریق کار خیلی سختی نیست، ولی حتما سعی کنید برای این کار یک پزشک متخصص را انتخاب نمایید تا مشکلات بعدی را به حداقل برسانید. در مرحله بعدی حجم ژل لب تزریقی خود را نیز با مشورت دکتر خود تعیین نمایید. بهتر است حجمی که می خواهید تزریق کنید را یک مقدار متناسب با سایز لب ها استفاده نمایید تا در نهایت لب های شما حالت غیر طبیعی و اردکی به خود نگیرد.
ژل لب ها از جنس هیالورونیک اسید یا کلاژن هستند که به مقدار مشخص شده، بعد از بی حسی سطحی با لیدوکایین، به لب تزریق می شوند. تزریق ژل لب بدون بی حسی موضعی، برای شما بسیار دردناک خواهد بود. بنابراین اگر به لیدوکایین حساسیت دارید بهتر است پزشک شما یک جایگزین مناسب را انتخاب نماید. ژل های لب بر اساس پایداری به دو نوع پایدار و با ماندگاری کم تقسیم می شوند. ژل لب های با ماندگاری کم را باید چند ماه یکبار تمدید کرد ولی ژل لب های پایدار، دائمی هستند. بهتر است اگر برای اولین بار است که می خواهید تزریق را انجام دهید، از ژل لب های دائم استفاده ننمایید. ژل لب های هیالورونیک اسید ماندگارتر از ژل لب های کلاژنی هستند و امکان حساسیت در ژل لب های هیالورونیک اسیدی، بسیار نادر است در حالی که این حساسیت در ژل لب های کلاژنی در 1 تا 3 درصد افراد اتفاق می افتد. در ضمن یک برتری دیگر ژل لب های هیالورونیک اسیدی این است که در صورت بروز حساسیت به این نوع ژل ها، می توانید بدون دردسر آن را تخلیه کنید و مشکلی در شکل ظاهری لب ها پیش نخواهد آمد.
بعد از تزریق ژل لب معمولا عوارضی مانند کبودی و دردناک بودن محل تزریق را تجربه خواهید کرد ولی این عوارض به صورتی نیست که شما را مجبور به ماندن و استراحت کردن در خانه نماید. احتمالا یک تا دو هفته بعد از تزریق، شکل لب های شما نامتقارن باشد که این مورد نیز طبیعی است و به مرور زمان، التیام پیدا خواهد کرد. بعد از تزریق ژل لب احتمال خون مردگی در محل تزریق وجود دارد که می توانید با استفاده از کمپرس آب سرد و یخ، این عارضه را کمتر کنید. همچنین بهتر است چندین روز قبل از تزریق ژل لب، از مصرف داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپرین، ژلوفن؛ ویتامین E و همچنین امگا 3 خودداری کنید. همچنین سعی کنید بعد از انجام تزریق لب ها را زیاد نمالید و ماساژ ندهید، تا 3 هفته در سونا نمانید. بلافاصله بعد از انجام تزریق یک گاز استریل روی محل تزریق بگذارید تا امکان انتقال عفونت به لب ها به حداقل برسد و تا یک هفته از قرص سفالکسین استفاده نمایید.