ویروسهای تنفسی به مانند بیماری ویروس کرونا (COVID-19) زمانی پخش میشوند که بزاق یا قطرات آلوده به ویروس از طریق چشمها، بینی یا گلو وارد بدن شما میشوند. این اتفاق اغلب از طریق دستانتان رخ میدهد. دستها یکی از شایعترین راههای انتقال ویروس از یک فرد به فرد دیگر هستند.
در یک همهگیری جهانی، یکی از ارزانترین، سادهترین و مهمترین راهها برای پیشگیری از انتقال ویروس شستشوی مکرر دستها با آب و صابون است. می دانیم که رعایت تدابیر بهداشتی مانند شستوشوی مکرر دستها در این دوره امری ضروری است.
در این مقاله که توسط تیم تحقیقاتی کلینیک های زیبایی تهیه شده است، نحوه پیشگیری از ویروس کرونا را با کاهش تماس دست ها به صورت را خواهید آموخت.
مانع شدن تماس دست ها با صورت برای مقابله با کرونا
مالیدن سریع دستها به هم با صابون و آبکشی بعدی، تمام آثار ویروس را از روی دستها پاک نخواهد کرد. و بعد دستها را با یک پارچه تمیز و یا حوله یکبار مصرف خشک کنید.
انسان یکی از تنها چند گونه جانوری است که بی هوا به صورتش دست می زند و این کار به پخش شدن بیماری کمک می کند.
اما دلیل اینکه ما به صورتمان دست می زنیم چیست و چگونه می توانیم رفتار ناخودآگاه خود را اصلاح کنیم.
برای ترک عادت، زیاد به صورت دست زدن این است که خوب آگاه شوید چه زمانی و چرا این رفتار را انجام می دهید. مثلا در مورد ناخن جویدن یا به صورت دست کشیدن، این رفتار می تواند کاری ناگهانی و بدون فکر باشد که به دلیل دلزدگی یا اضطراب انجام می دهید یا نیاز به یک محرک حسی دارید.
کاهش عادت دست زدن و لمس کردن صورت
دست های ما معمولا تمایلی به آزاد و بیکار بودن ندارند! بیشتر ما عادت داریم وقتی مطالعه می کنیم یا تلویزیون تماشا می کنیم بار ها به صورت خود دست بزنیم. بهتر است سعی کنید دست های تان را حین این فعالیت ها با چیزی مشغول کنید. بهترین راه ترک یک عادت این است که آن را با چیزی قابل قبول تر جایگزین نمایید و این توصیه و تکنیکی است که همه ی روانشناس ها و دانشمندان آن را قبول دارند.
لمس مکرر صورت معمولا یک عادت عصبی و مرتبط با اضطراب است. وقتی اضطراب دارید، دوست دارید خودتان را لمس کنید تا آرام شوید. دست ها را روی صورت می گذارید، لا به لای موهای تان دست می کشید و .... تمرین ذهن آگاهی برای عادت هایی مانند تنفس آگاهانه و مدیتیشن می توانند کمک تان کنند این رفتار های اضطرابی را کاهش داده و به طور کل اضطراب تان را کنترل کنید.
پاداش دادن به خودتان نیز می توانند حس خوب موفقیت را در شما تقویت کند و انگیزه ای برای ادامه ی تلاش های تان شود. حالا که فکر و ذهن همه ی دنیا مشغول مسئله ای مشترک و تهدید کننده به نام «ویروس جدید کرونا» است، فرصت خوبی است تا به این فکر کنیم چرا تا این اندازه از این ویروس می ترسیم و چرا و چگونه باید عادت های بهداشتی را در زندگی روزمره مان بگنجانیم.