مزایا و عوارض کاشت ریش چیست
متاسفانه بسیاری از آقایان به دلایل ژنتیکی یا حوادث دیگر، ریش ندارند و به همین دلیل از ظاهرشان ناراضی هستند. کاشت ریش برای این دسته از افراد بهترین راه برای برگشت اعتماد به نفس و زیبایی ظاهر آنها است. اما پیش از کاشت، بهتر است با مزایا و عوارض این روش بیشتر آشنا شوید.
درباره کاشت ریش
شاید برای برخی از افراد نداشتن ریش خیلی اهمیتی نداشته باشد، اما ریش و سبیل یکی از نمادهای مردانگی است و به آقایان زیبایی و وقار خاصی می بخشد. به همین دلیل ریزش ریش و از بین رفتن آن به هر دلیلی، می تواند باعث از دست رفتن زیبایی صورت آقایان شده و از همه مهمتر حس اعتماد به نفس را در آنها پایین تر بیاورد. کاشت ریش نیز شباهت بسیاری به کاشت مو دارد، اما کاشت قسمت ریش، حساسیت های خیلی بیشتری نسبت به کاشت مو دارد و باید خیلی ظریف و دقیق انجام شود. برای کشت قسمت ریش، ابتدا فولیکول های مو از ناحیه مورد نظر استخراج شده و پس از پیدا کردن زاویه دقیق خواب موهای ریش، با سوزن های بسیار ریزی به آن محل پیوند زده می شوند.
مزایای کاشت ریش
معمولا کاشت ریش به دو روش FUT و FUE انجام می شود که هر یک از دو این روش مزایای منحصر به فرد خود را دارند. در روش FUE، بیمار پیش و پس از عمل، هیچ گونه دردی ندارد و جای زخمی نیز بر روی صورت باقی نمی گذارد. در روش FUT نیز امکان برداشت مقدار زیادی مو در یک دوره کوتاه وجود دارد که این یکی از مهمترین مزایای این روش است. کاشت ریش به شما کمک می کند تا موهای ریش شما مجددا رشد پیدا کرده و ظاهری بسیار طبیعی و زیبا داشته باشد. از سوی دیگر، با کاشت قسمت ریش، این موها ماندگار هستند و به هیچ عنوان نمی ریزند. بنابراین نباید نگران از دست دادن مجدد موهای قسمت ریش خود باشید. ریش های کاشته شده را به راحتی می توان کوتاه کرد و ظاهری زیبا و جذاب داشت.
عوارض کاشت ریش
با آنکه روش کاشت قسمت ریش، روشی بسیار عالی برای داشتن موهایی پرپشت و طبیعی برای ریش است، اما این کار معایبی نیز دارد که عبارتند از:
- خونریزی پس از عمل یکی از مهمترین معایب پس از عمل است که ممکن است به دلایل بسیاری رخ دهد.
- اگر پزشک معالج از تجربه کافی برخوردار نباشد، خط ریش و موهای کاشته شده حالت طبیعی نخواهند داشت و همین سبب می شود تا ظاهر شما غیرطبیعی و زشت به نظر برسد.
- دوران نقاهت طولانی و درد و تورم نیز یکی از مشکلاتی است که پس از عمل می تواند رخ دهد.
- خواب نامنظم و زشت موهای کاشته شده، یکی دیگر از مشکلات کاشت موهای ریش است.
- به جا ماندن جای اسکار در پشت سر و محل کاشت
افراد مناسب برای کاشت قسمت ریش
بهترین افراد کاندید برای کاشت قسمت ریش، افرادی هستند که دوست دارند تا موهای ریش آنها پرپشت و ضخیم باشد. از این رو افرادی که دارای موهایی با تراکم کم بوده و موهای ریش خود را به دلیل بیماری و مشکلات ارثی از دست داده اند، می توانند به راحتی از این روش استفاده نمایند. همچنین این نوع کاشت برای پوشاندن جای اسکار، و سوختگی و دیگر آسیب ها، بهترین روش است.
مراقبت های پس از کاشتن ریش
- از لمس کردن، مالیدن و خاراندن قسمت ریش و گونه ها خودداری نمایید.
- فعالیت های بدنی خیلی شدید را تا چند روز پس از عمل قطع کنید.
- از قرار دادن پوست صورت در معرض آفتاب خودداری نمایید.
- سیگار کشیدن و خوردن مشروبات الکلی را پس از عمل متوقف کنید.
- از خوردن داروهای رقیق کننده خون خودداری کنید.
- از شنا کردن و حمام در وان آب خیلی داغ خودداری کنید.
- از رفتن به اتاق های بخار و سونا خودداری نمایید.
- تا 10 روز پس از عمل، از اصلاح کردن ریش خودداری کنید تا موها کم کم بهبود پیدا کنند.
نکاتی که در رابطه با کاشتن ریش باید بدانید
- در کاشت ریش، گرافت هایی که به قسمت ریش پیوند زده شده اند، مانند موی طبیعی ریش رشد می کنند و این حالت همیشگی است.
- موی کاشته شده در این قسمت، دچار ریزش نخواهد شد.
- برای اینکه تراکم ریش شما کاملا طبیعی به نظر برسد، باید بین 2500 تا 7000 گرافت مو را به قسمت ریش پیوند زد.
- دو تا سه هفته پس از کاشت ریش، موها شروع به ریزش می کنند و شما نباید از این لحاظ نگران باشید زیرا این کار نشان می دهد که عمل شما موفقیت آمیز بوده است و نباید نگرانی داشته باشید.
- عمل کاشت ریش با یک بی حسی موضعی انجام می شود و فرد پس از عمل ممکن است یک احساس سوزش خیلی کم داشته باشد.
- پیوند ریش یکی از روش های دائمی برای داشتن موهایی پرپشت و ضخیم در قسمت ریش است.
- معمولا کاشت، حدود 5 ساعت طول می کشد و پس از آن بیمار می تواند مطب را ترک کند.
- برای کاشت در قسمت ریش، معمولا از موی پشت سر استفاده می شود زیرا به موهای ریش خیلی شباهت دارد.
- معمولا حدود 7 تا 10 روز پس از عمل طول می کشد تا پوست صورت کم کم بهبود پیدا کند. البته در برخی از بیماران حدود 2 الی 4 هفته طول می کشد تا صورت و موهای کاشته شده در آن قسمت بهبود پیدا کند.
- اگر شغل شما به فعالیت بدنی کمی نیاز دارد، می توانید 2 روز پس از عمل به کار خود برگردید اما اگر شغل شما با فعالیت های فیزیکی زیادی همراه است، به مدت 7 تا 10 روز زمان نیاز است تا شما استراحت کنید و سپس به محل کار خود بازگردید.