بهترین زمان برای حمام بعد از کاشت مو یکی از سوالات و دغدغه های مهمی است که ذهن افراد را معمولا به هنگام انجام این کار درگیر خود می کند. در حقیقت باید گفت که پروسه کاشت مو، کاری زمان بر بوده و در طی دوره نقاهت رعایت برخی از اصول و نکات مربوط به آن به اثربخش بودن نتیجه این کار کمک شایانی خواهد کرد. در این بخش قصد داریم تا اطلاعاتی را در خصوص پاسخ به این سوال که چه زمانی برای حمام بعد از کاشت مو مناسب است؟ در اختیار شما خوانندگان عزیز و محترم قرار دهیم؛ همراه ما باشید.
آموزش کامل شستشوی سر بعد از کاشت مو
کاشت مو یکی از عمل های جراحی است که خصوصا در بین قشر مردان جامعه رایج بوده و تلاش می کنند تا از این طریق قسمت های خالی سر خود را با موهای جدید پر کنند. از همین رو برای مشاهده نتایج اثربخش این اتفاق بیمار باید قبل از انجام هر عمل جراحی یا سرپایی نظیر کاشت مو اطلاعات کافی و پایه را در این زمینه کسب کرده و برای جلوگیری از بروز مشکلات جدی به سلامت و بهداشت موهای خود اهمیت دهد.
افرادی که به قصد کاشت مو به کلینیک های زیبایی پوست و مو مراجعه می کنند؛ معمولا سوالات مختلفی را در خصوص نحوه انجام این کار و مراقبت های بعد نظیر استحمام و ... از پزشک متخصص خود می پرسند. همانطور که اشاره شد؛ یکی از سوالات رایج و متداول در نخستین جلسه های مشاوره و معاینه وضعیت ریشه موهای فرد؛ نحوه استحمام و بهترین زمان برای انجام این کار بعد از عمل پیوند مو است. در حقیقت نتیجه اثربخش عمل کاشت مو علاوه بر کیفیت کار جراح به مراقبت های ویژه بعد از آن نیز بستگی داشته و بر همین اساس در همان نخستین جلسات پزشک وظیفه توجیه بیمار خود را برای توجه به یکسری نکات در قبل و بعد از عمل پیوند مو بر عهده دارد.
معمولا از آنجا که مقاومت و دوام موهای تازه کاشته نسبت به موهای طبیعی فرد بسیار کمتر بوده؛ باید افراد به برخی از اصول در خصوص طریق شستن موهای تازه کاشت شده در ناحیه مورد نظر توجه ویژه و اساسی داشته باشند تا دچار مشکلات بعد از این ماجرا نظیر تجمع پوسته، شوره و چربی در این ناحیه جوش های چرکی، کیست مویی و در نهایت ریزش مو نشود. در ادامه نکاتی را در خصوص بهترین زمان برای حمام بعد از کاشت مو در ماه های مختلف بعد از انجام این عمل برای شما بیان خواهیم کرد:
بهترین زمان برای حمام بعد از کاشت مو در ماه اول حدود 2 الی 3 روز بعد از استراحت موها بوده و بهتر است که در یک ماهه اول بعد از عمل پیوند مو هیچگونه فشاری را بر روی موهای تازه کاشت شده در سطح سر وارد نکرد و تا جای ممکن از تماس مستقیم موها با آب و ماساژ آن ها جلوگیری به عمل آورد. برای این کار توصیه می شود که از یک اسپری و اسفنج برای شستشوی موهای تازه کاشت شده، استفاده کرد تا روند جوابدهی و بهبودی کامل با سرعت بیشتری طی شود. به عبارت دیگر در 15 روز اول بعد از انجام عمل کاشت مو توصیه می شود که بعد از گذراندن دوره استراحت موها که توسط پزشک توصیه شده؛ فرد از اسپری پانتنول به مدت 20 تا 40 دقیقه برای شستشوی موهای خود استفاده کند. همچنین در صورت عدم دسترسی به اسپری پانتنول می توان از لوسیون بپانتول برای شستشوی موهای تازه کاشت شده بهره برد و تا زمانی که آثاری از پوسته پوسته شدن روی سر خود مشاهده نکردید می توانید به مصرف این ماده مرطوب کننده همچنان ادامه دهید.
بعد از گذشت حدود 13 تا 15 روز از عمل کاشت مو، برای از بین بردن بقایای خون و پوسته های ایجاد شده در نواحی تحت درمان بنا بر تجویز پزشک می توانید از شامپوهای فاقد مواد شیمیایی نظیر شامپو بچه ملایم برای شستشوی موها کمک گیرید و البته به یاد داشته باشید در طی این دوره از دوش گرفتن مستقیم برای آبکشی موها خودداری کنید. حرکات دست فرد لازم است که تنها به صورت عمودی و از بالا به پایین باشد و از تماس نوک انگشت و ناخن ها به پوست سر خود تا حد امکان پرهیز کنید. خشک کردن موهای تازه کاشت شده نیز با سشوار بعد از استحمام تا 1 ماه اول ممنوع بوده و بهتر است که برای جلوگیری از آسیب های وارده به موهای تازه کاشت شده از حوله کاغذی و یا حوله آشپزخانه کمک گیرید. استفاده از کرم فوسیکورت نیز تنها به مدت 5 روز برای ناحیه اهدا کننده بکار می رود و گفته شده که از مصرف این کرم بر روی نواحی پیوند زده شده پرهیز شود.
کامل ترین مراقبت های بعد از کاشت مو
اگرچه 1 ماه دوره نقاهت زمان خوبی برای پیوند خوردن موهای تازه کاشت شده با بافت پوست سر فرد است اما باز هم ریشه این موهای تازه کاشت شده در مقایسه با موهای طبیعی خود فرد آنچنان از مقاومت و استحکام کافی برخوردار نبوده و از همین رو بهترین زمان برای حمام بعد از کاشت مو در بازه زمانی 1 تا 6 ماهه بعد از کاشت مو نیز نیازمند توجه به شیوه اجرای صحیح فرایند شست و شوی موها می باشد. در این مدت بهتر است که تنها یکبار در طول روز موهای خود را شسته و از شامپوهای مخصوص که توسط پزشک تجویز شده استفاده نمایید. دقت داشته باشید که در این بازه زمانی نیز تا حد امکان از اعمال هر گونه فشار زیاد با دستان خود برای شستشوی موها پرهیز شود و از مصرف آب داغ، حرارت و گرمای زیاد نیز که باعث آسیب دیدن ریشه مو تازه کاشت شده شما می شود؛ دوری کنید.
به دلیل ناپایداری وضعیت موها در این دوران بهتر است که از سشوار برای خشک کردن موها استفاده نشود و نهایت دقت و ملایمت را در استفاده از حوله های نرم برای خشک کردن موها بکار گیرید. بهتر است که بدانید حدود یک 1 ماه بعد از فرایند کاشت مو به احتمال خیلی زیاد این موها دچار ریزش تدریجی شده و با تحریک فولیکول های مو مجددا موهای طبیعی شما جایگزین این نوع موها خواهد شد.
با توجه به آنچه که تا کنون گفته شد میتوان نتیجه گرفت که به دلیل وضعیت ناپایداری موها در 6 ماهه اوله بعد از کاشت؛ بهترین زمان برای حمام بعد از کاشت مو مربوط به دوران بعد از این 6 ماه نقاهت است. اما با این وجود باز هم افراد برای جلوگیری از هر گونه آسیب احتمالی و هدر رفت زحمات و هزینه های خود برا کاشت مو بهتر است که همانند گذشته اصول و نکات مراقبتی را برای شستشوی موها و استحمام رعایت کنند. در این دوران بعد از رشد مجدد موهای طبیعی خود فرد و قوی شدن تارهای آن، ماندگاری و طول عمر موها افزایش یافته و به عنوان بهترین زمان برای حمام بعد از کاشت مو در طی این دوره زمانی میتوان همچون روال گذشته به شستشوی موهای خود بپردازند. اما توصیه شده که با مشورت و تجویز پزشک خود تا حدود 1 سال بعد از پیوند مو از شامپوهای مخصوص و مناسب برای شستشوی آن ها استفاده نمایید.
بر اساس آنچه که تا کنون گفته شد، دوره نقاهت بعد از عمل پیوند مو تا بهبودی و مقاومت تارهای آن و رشد مجدد موهای طبیعی کمی زمان بر بوده و بر اساس شرایط و وضعیت هر فرد این دوره متغیر است. اما با این وجود بهترین زمان برای حمام بعد از کاشت مو، دو الی 3 روز بعد از انجام این عمل بوده تا موهای تازه پیوند زده شده بتوانند خودشان را با شرایط جدید و بافت پوست سر تطبیق دهند. شستشوی سریع موها و ناحیه پیوند زده شده می تواند نتایج موفقیت آمیز و دلخواه جراحی شما را تحت تاثیر قرار داده و به فولیکول های مو آسیب وارد شود. بنابراین پرهیز از فشار با دست و آب، شستشوی صحیح و استفاده از شامپوهای مخصوص از نکات حائز اهمیتی است که باید به آنها توجه ویژه و اساسی شود.
استحمام و دوش گرفتن بعد از کاشت مو
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید: